fbpx

Prisuddelinger & Kåringer

En prisuddeling er en populær og oplagt måde at vise anerkendelse til foreninger og frivillige.

Mange kommuner har allerede tradition for at uddele priser og hædre fx Årets Ildsjæl eller Årets Forening, men der er også mange andre måder at benytte Frivillig Fredag som en anledning til at give anerkendelse til civilsamfundet.

Man kan fx kåre Årets Landsby eller Lokalområde. Hæderen kunne også bestå i en pris-stafet, hvor årets frivillig selv vælger, hvem der skal være næste års modtager.

Man kunne også forestille sig kåringer af årets Frivillig-støtter, hvor den lokale virksomhed, der har gjort mest for de lokale foreninger, blev hyldet og hædret. 

Prisuddelinger og kåringer kan også gøres lokalt i foreningerne, hvor man fx kan kåre Årets Frivillige, Årets Nye Frivillige eller andet.


Mange steder kombineres prisuddelingerne med større frivilligfester og markeringer på Frivillig Fredag. Fx uddeler Silkeborg Kommune deres Frivilligpris på Frivillig Fredag, kombineret med et debat-arrangement.

Det kan også sagtens gøres i mindre skala eller oftere. Fx uddeler Tønder Kommune hver måned ”Hverdagsflink buketten”, som en ekstra tak til en af kommunens frivillige, som er nomineret af byens borgere. I samme stil, hyldede Struer Frivilligcenter 10 nominerede frivillige over en periode på 10 uger i 2021, hvor der både blev sagt tak og sat fokus på det gode arbejde der gøres rundt omkring i foreningerne.