fbpx

2021 Frivillig Fredag festlighederne flytter online

Der skulle have været fest for foreningerne, hyldest af de frivillige og prisuddelinger i hele Danmark på Frivillig Fredag den 25. september. Men smittefare og forsamlingsforbud har sat en kæp i hjulet for de gode planer.

I stedet flytter Frivillig Fredags-fejringen online, og hyldesten af de frivillige bliver i år digital.

”Frivillig Fredag er en fejring af de frivillige fællesskaber, og derfor er vi selvfølgelig kede af og ærgerlige over, at vi ikke kan mødes og hylde de fantastiske frivillige, der hver dag gør en forskel for deres sag, deres medmennesker og deres lokalområde. Men fejres skal de – så derfor har vi flyttet festen online,” siger Marianne Gay, projektleder for Frivillig Fredag

Frivillig Fredag er hele Danmarks festdag for frivillige og falder altid den sidste fredag i september. I 2019 var der aktiviteter og arrangementer i 85 kommuner i anledning af Frivillig Fredag, fx frivillig-galla, foreningsmarkeder og frivilligbørser. Men i år spænder coronaen ben for mange af de planlagte aktiviteter.

BÆREDYGTIGE FÆLLESSKABER

Årets tema for Frivillig Fredag er Bæredygtige Fællesskaber med særligt fokus på verdensmålene.

”I de frivillige fællesskaber kan vi inspirere hinanden til at tage ansvarsfulde og omsorgsfulde valg. Valg, der kan gøre en forskel - lokalt og globalt. De bæredygtige fællesskaber er stærke og robuste – også i en krisetid, men det er også fællesskaber, der peger fremad og gør en forskel – også for de, der står uden for fællesskaberne,” siger Marianne Gay.

For inspiration til fejringen af frivilligheden digitalt besøg FrivilligFredag.dk