fbpx

Coronavenlige Frivillig Fredag aktiviteter

Heller flere små end en stor

I stedet for en stor fejring af Frivillig Fredag lokalt, kan I sprede markeringen ud på flere lokaliteter og datoer. På den måde bliver det lettere at overholde forsamlingsforbuddet samtidig med at der skabes større opmærksomhed omkring mulighederne for at tage del i de frivillige fællesskaber. Eksempler herpå kan være Åbent hus-arrangementer i de lokale foreninger med mulighed for at være frivillig for en dag. I kan også sende de lokale politikere eller erhvervsledere i praktik i de frivillige foreninger. 

Lad jer inspirere til nye samarbejdspartnere
Med årets Tema; Bæredygtige Fællesskaber, vil vi gerne opfordre til at tænke bredt på de lokale fællesskaber. Måske er der lokale virksomheder eller organisationer, der har et særligt fokus på verdensmålene, som gerne vil hjælpe jer med at sætte fokus på bæredygtige initiativer lokalt. Måske de frivillige på det lokale vandværk kan holde åbent hus? Eller guidede naturoplevelser i samarbejde med spejderne og naturforvaltere? Der kunne også arrangeres en særlig kampagne i samarbejde med genbrugsbutikker og genbrugspladser?    

Frisk luft er godt
Frivillig fredag kan også fejres på gåben. Måske med en social byvandring, hvor borgere har mulighed for at opleve en anden side af deres lokalsamfund? Eller en rundtur til lokale initiativer, der har fokus på verdensmål og bæredygtighed?

God frivillig fredag-appetit
Med Danmark spiser sammen har Landsforeningen mod ensomhed de senere år vist værdien af fællesspisning som et værn mod ensomhed. Flere steder er fællesspisninger blevet en lokal tradition. Måske kan I spise sammen hver for sig på Frivillig Fredag? Eventuelt i et samarbejde med lokale restauranter og supermarkeder? Det kunne være et klimavenligt måltid med fokus at mindske madspild og bruge lokale fødevarer? Det kunne også være en Frivillig Fredag-kage hos de lokale bagere, hvor overskuddet gik til de lokale foreninger?   

Klar parat konkurrence
Lad lokalsamfundene dyste mod hinanden i en Frivillig Fredag-konkurrence. Det kunne fx være affaldsindsamling, hvor der blev dystet på antallet af kilo indsamlet skrald lokalt? Eller en sangkonkurrence, hvor hver forening skriver et bidrag til en Frivillig Fredag-sang? 

Vis frivilligheden frem   
Vis mangfoldigheden i den frivillige verden med portrætter af foreninger eller frivillige frem mod Frivillig Fredag. Portrætterne kan filmes på mobiltelefoner og deles på sociale medier, eller I kan indgå partnerskaber med lokale medier om et fokus på den lokale frivillighed? Måske er der en lokal fotograf eller kunstner, der vil hjælpe jer med at illustrere de frivillige fællesskaber lokalt?   


Se flere idéer på www.frivilligfredag.dk, hvor du også kan hente plakater og postkort til jeres lokale markedsføring.

Vi glæder os til at se, hvad I finder på til Frivillig Fredag 25. september 2020