Fejring af lokale fællesskaber

Det kan være svært at planlægge fest og fejring i en tid med forsamlingsforbud og smittefare.

Her i slutningen af maj, er der ingen, der ved, hvordan situationen ser ud i september, men med den gradvise genåbning af Danmark og foreningslivet, håber vi, at vi fredag den 25. september 2020 igen kan fejre frivilligheden over hele landet til Frivillig Fredag.

På Frivillig Fredag hylder vi de fantastiske frivillige, der hver eneste dag gør en forskel for deres sag, deres medmennesker og deres lokalområde. Vi sætter fokus på de frivillige muligheder lokalt og nationalt og skaber nye anledninger til at invitere flere med i de frivillige fællesskaber. 

Og netop værdien af de lokale frivillige fællesskaber står lysende klart i en krisetid. Over hele landet opstod nye digitale fællesskaber og tilbud om hjælp og støtte fra foreninger og frivillige. Mens Danmark lukkede ned, åbnede civilsamfundet op for nye måder at være sammen på i de frivillige fællesskaber.

Da vi allesammen pludselig skulle blive hjemme, voksede betydning af vores lokalsamfund. Tilbud om indkøbshjælp, fællessang og aktiviteter #sammenhverforsig spirede frem, og tusindevis af mennesker ønskede at gøre en forskel for deres medmennesker.

Det lokale frivillige engagement viste igen sin styrke - og det skal fejres!

Derfor håber vi, at I vil være med til at hylde de frivllige og fejre de frivillige fællesskaber på Frivillig Fredag 25. september 2020.