fbpx

Nye samarbejdspartnere

Frivillig Fredag er en god lejlighed til at indgå nye samarbejder eller møde nye samarbejdspartnere.

Samarbejde mellem foreninger og uddannelsesinstitutioner
  • Projektet ”Frivillighed på skoleskemaet” startede i Vallensbæk, hvor elever fra 7.-8. folkeskoleklasser i løbet af september gennemførte et forløb, hvor de i løbet af tre workshops arbejdede med at udvikle ideer til frivillige sociale tiltag rettet mod udsatte børn/unge. Hver skole fik tilknyttet en forening, som deltog i udviklingsarbejdet med eleverne. Eleverne fik til opgave at visualisere deres idéer på en kreativ måde, og på Frivillig Fredag blev elevernes idéer præsenteret ved en idé-fernisering på rådhuset, hvor en vinderidé blev udpeget og præmieret med 5000 kr. Kommunen havde desuden forpligtet sig til at føre en af idéerne ud i livet. Konceptet "Frivillighed på Skoleskemaet" er lavet til et undervisningskit, der frit kan downloades.
  • Unge fra Greve Ungdomscenter debuterede som journalister på Frivillig Fredag i samarbejde med Frivilligcenter Greve. I løbet af september var de unge rundt og besøge foreninger og interviewe lokale ildsjæle. På Frivillig Fredag præsenterede de deres artikler. 
Samarbejde mellem foreninger og kommunale medarbejdere
  • I Hillerød inviterede et netværk af patientforeninger relevante medarbejdere i kommunen til kaffemøde. Formålet var, at personalet via et øget kendskab til foreningerne i højere grad ville have mulighed for at sende byens borgere videre til foreninger med relevante tilbud og muligheder.
Samarbejde mellem foreninger og virksomheder
  • Københavns Kommune, frivilligcentrene og Pensionsselskabet Skandia inviterede til Speed Dating i Festsalen på Københavns Rådhus. Målet var at skabe nye partnerskaber mellem virksomheder og foreninger, som ønsker at tage et socialt ansvar.
  • Kirkens Korshær og Merrild serverede en kop kaffe under uret på Hovedbanegården og fortalte om Kirkens Korshærs arbejde for socialt udsatte mennesker i Danmark. Et arbejde Merrild støtter ved at donere al den kaffe, der bliver drukket i Kirkens Korshærs 35 varmestuer og 220 butikker over hele landet.