fbpx

Verdensfestival

Integrationsudvalget i Aalborg Kommune og Aalborgs etniske sociale foreninger inviterer i år - og de næste to år - alle på en gratis rundrejse til den rigdom af kulturer, der findes i Aalborg Kommune. De to parter har nemlig, sammen med Center For Tværfaglig Forebyggelse, søgt og fået økonomisk støtte til at holde Verdensfestival tre år i træk, i centrum af Aalborg.

Første festival er lørdag 10. juni i år, i Kildeparken i Aalborg, og når den åbner sine farverige stande og sætter gang i dansen, musikken og spændende oplæg om at leve med to kulturer, vil især to kvinder på festivalpladsen have grund til stolthed: Rana Elhussein, formand for kvindeforeningen SAWA, og Amina Hassan, formand for Kvinder i Vækst. 

De to stærke kvinder fortalte for to år siden Center For Tværfaglig Forebyggelse om deres drøm: At holde en Verdensfestival, der kan være med til at bygge bro mellem alle borgere i Aalborg Kommune. 

"Vi vil gerne vise livsglæden og kulturen i de lande, vi kommer fra, og svare på alle spørgsmål, så godt vi kan. Kulturforståelse er med til at korte afstanden mellem mennesker og opklare misforståelser, der opstår på grund af manglende viden om hinanden," siger Rana og Amina.

Stærke relationer mellem foreninger og kommunen

Ranas og Aminas drøm blev i første omgang til virkelighed i efteråret 2021 med en flot første Verdensfestival, der var støttet Oak Foundation Denmark. Det er de positive erfaringer herfra, der nu bygges videre på med en bevilling samme fond.

Rådmanden for Job og Velfærd, Nuuradiin S. Hussein, vil arbejde for, at Verdensfestivalen bliver en fast årlig tradition i Aalborg.

"Vi har gennem mange år opbygget stærke relationer mellem frivillige foreninger og kommunen, og de relationer har enorm betydning for, hvordan vi sammen forebygger og løser problemer. Derfor er det en rigtig god opgave for os i Aalborg Kommune at være med i en festival, der er båret af frivillige kræfter. Jeg håber, vi sammen kan gøre Verdensfestivalen til en tradition, der styrker det gode naboskab og sammenhængskraften i vores kommune."

Dato:

lørdag, 10 juni 2023
11-17

Address

  • Kildeparken, Aalborg

Contact

  • Aalborgs etniske foreninger og Aalborg Kommune

Tilmelding er ikke nødvendig

Alle er velkommen