fbpx

Kampagnen Frivillig Fordi

Formålet med indsats og aktiviteter i forbindelse med årets frivilliguge og med temaet ”Frivillig fordi” er at synliggøre de frivillige, som gør en forskel lokalt i Rudersdal samt at åbne nye potentielle frivilliges øjne for lokale muligheder for at engagere sig.

Kampagnen består af en række plakater og eventuelt ”spot” i de lokale biografer, hvor lokale frivillige inviteres til at fortælle, hvorfor de er frivillige.
På hver plakat er der et portræt af den enkelte frivillige, en tekst med den frivilliges navn og forening/organisation samt et citat, hvor den frivillige fortæller, hvorfor han/hun er frivillig – altså ”Frivillig fordi…”.  Alle plakater slutter med ’Vil du med?’.

 

De frivillige, der portrætteres på plakaterne rekrutteres via et open call, hvor alle foreninger opfordres til at sende billeder og tekster ind til planlægningsgruppen. Desuden laves der opsøgende arbejde, for at få frivillige til at melde sig.

Det er også hensigten, at foreningerne kan poste plakaterne på egne sociale medier med det fælles hashtag #frivilligfordi og dele dem på Sociale Medier mv.

Plakaterne skal vise et bredt udsnit af de muligheder, der er for frivillighed i Rudersdal. Derfor skal flere af følgende områder repræsenteres i plakaterne:

  • Det frivillig sociale fx integration, selvhjælp, nødhjælp mv.
  • Idræt fx fodbold, svømning, gymnastik, dans mv.
  • Kultur fx musik, billedkunst, teater mv.
  • Børne og ungdomsorganisationer fx spejder, FDFér
  • Bæredygtighed, klima, natur mv.

Desuden skal plakaterne repræsentere forskellige målgrupper (unge, seniorer mv.).

Der udvælges en række af ”fællesplakater”, der tilsammen repræsenterer de ovenstående temaer.

Plakaterne er basis for dels et diasshow, som kan vises på Frivillig Fredag, på sociale medier og evt. i lokale biografer. Plakaterne bliver også trykt og indgår i en udstilling, som ferniseres i forbindelse med Frivilligfesten.

Foreningernes ”Frivillig fordi”- plakater formidles primært via foreningerne selv. Foreningerne opfordres til at kontakte lokale virksomheder og invitere dem til stille et vindue eller en væg til rådighed i frivilligugen til at udstille deres plakater.
Endvidere vil plakaterne også blive formidlet via Rudersdal kommunes hjemmeside samt Rudersdal Frivilligcenter, Rudersdal Kulturparaply, BUS Rudersdal samt Rudersdal Idrætsråd.

Plakaterne kan også formidles nye steder fx i biografen eller i lokale busser eller buslæskure. Desuden laves der særlige aftaler med kommunens kulturinstitutioner (fx Rudersdal Biblioteker og idrætscentre) om formidle plakaterne og gøre dem synlige.

I Frivilligugen vil udvalgte plakater blive formidlet på kommunens sociale medier (fx Instagram, Facebook og Linkedin) med overskriften ’Mød en frivillig’ (Inspireret af ’Mød Rudersdal’, som pt. kører på kommunens SoMe).

Dato:

fredag, 29 september 2023
Hele uge 39

Address

  • Rudersdal Kommune

Contact

  • Rudersdal kommune i samarbejde med Frivilligcenter Rudersdal samt paraplyorganisationerne Rudersdal Kulturparaply, Rudersdal Idrætsråd og BUS Rudersdal.

Tilmelding er ikke nødvendig

Sidste frist for tilmelding til kampagnen var d. 1. september 2023