Frivillighed på Skoleskemaet

"Frivillighed på Skoleskemaet" er et undervisningskoncept, der sætter frivillighed, designtænkning og idéudvikling på skoleskemaet. Projektets omdrejningspunkt er at komme med ideer til frivillige tiltag, der kan bidrage til løsninger af udfordringer. I 2019 er temaet "bæredygtighed".

Frivillighed på Skoleskemaet er udviklet i 2014 af Loui Stampe fra Vallensbæk Kommune i samarbejde med Center for frivilligt socialt arbejde, og afprøvet og testet i 5 folkeskoleklasser fra 7.- 9. Desuden har det nationale Frivilligråd, Ungdommens Røde Kors, Red Barnet Ungdom og Ventilen været med til at afprøve og udvikle det. Efter afprøvning er der evalueret og undervisningskonceptet er omskrevet og gjort frit tilgængelig for alle interesserede at bruge. Det er siden 2018 blevet obligatorisk for alle Vallensbæk Kommunes 8. klasser i uge 37.

Hjemmesiden om projektet vil opdateres i efteråret 2019 med nye erfaringer og drejebog for iår. Men interesserede kan altid tage fat i Loui Stampe Lund. Projektet skærper elevernes viden om aktivt medborgerskab og frivillighed. De får et andet syn på deres lokalsamfund- og der såes frø i dem til fremtidens frivillige. Det er med til at skabe dannelse. Desuden ligger "Frivillighed på Skoleskemaet" i fin tråd med den nye folkeskolereforms tanker om den åbne skole, og bygger på samarbejde imellem skoler, foreninger og forvaltninger. Det er målrettet udskolingsklasser i folkeskolen, men det kan også bruges af gymnasier og øvrige uddannelser. Niveauet bliver alt efter, hvem der er med - og man skalerer det frit efter behov og muligheder.

Der er finale på Frivillighed på Skoleskemaet fredag den 13. september kl. 17-18 som er offentligt. Kig forbi hvis nysgerrig.

Dato:

Fredag, 13 september 2019
Den 9/9 kl. 8.30 til den 13/9 kl. 17- 18 (finale- alle er velkomne)

Address

  • Vallensbæk Kultur- & Borgerhus

Contact

  • Vallensbæk Kommune

Tilmelding er ikke nødvendig