fbpx

Frivilligbazar i Hvide Sande

Vi hører det igen og igen fra foreningslivet: Det er svært at finde frivillige. Den udfordring vil kommunens frivilligkoordinator og Frivilligvest gerne hjælpe med at løse, og de inviterer derfor til hele tre frivilligbasarer, hvor foreninger og kommende frivillige kan mødes.

Basarerne finder sted lørdag den 25. marts i Hvide Sande, lørdag den 15. april i Ringkøbing og lørdag den 6. maj i Videbæk.

Ringkøbing-Skjern Kommune har før afholdt frivilligbasar med foreningslivet, og det har i flere tilfælde båret frugt. De foreninger som lykkes med at finde nye frivillige har vist sig at forberede sig på en ganske særlig måde – og deltagere på de kommende basarer opfordres derfor til at følge de gode eksempler.

Forberedelse til basaren kan være, at foreningen er klar til at fortælle de potentielle frivillige:

  • Hvem der får gavn af deres arbejde
  • Hvilke kompetencer og gode oplevelser man får som frivillig hos den pågældende forening

Foreningerne skal være klar til at præsentere et 1-3 måneders "praktikforløb", som tilhørerne kan skrive sig op til for at prøve at være frivillig i den enkelte forening.

 

Der er god basis for, at foreningerne kan finde nye frivillige ved de tre basarer. Undersøgelser har vist, at hele 79 procent af borgerne i Ringkøbing-Skjern Kommune er åbne for at engagere sig (mere) i frivilligt arbejde.

 

Fakta:

  • Se borgerpanel-undersøgelsen om borgernes syn på frivilligt arbejde her.
  • Frivilligbasarerne foregår lørdag den 25. marts i Hvide Sande, lørdag den 15. april i Ringkøbing og lørdag den 6. maj i Videbæk
  • Interesserede foreninger tilmelder sig ved at skrive til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller ringe på mobilnummer 2090 2686. Af hensyn til forplejning skal man skrive, hvor mange der kommer fra foreningen.
  • Hver basar har plads til 25 forskellige foreninger fra lokalområdet.
  • Hvis man som forening ikke selv kan deltage, er det muligt være repræsenteret ved at gå sammen med lignende foreninger og deles om en stand.

Dato:

lørdag, 25 marts 2023

Contact

  • Ringkøbing-Skjern Kommune og FrivilligVest

Tilmelding er nødvendig