fbpx

Konkurrencer

Konkurrencer kan være en god måde at skabe opmærksomhed og deltagelse i Frivillig Fredag fra andre borgere, end de, der normalt deltager.

Fx kan en fotokonkurrence være en måde at engagere borgere i Frivillig Fredag med deres egne aktiviteter og give dem mulighed for at bruge deres kreativitet på en meningsfuld måde. Det kan fx handle om at vise det lokale foreningslivs mangfoldighed og bredde.

 

Det kunne også være en musikkonkurrence, hvor den bedste sang om frivillighed eller en forenings arbejde, blev præmieret med et gavekort.

 

Holstebro Kommune har flere år i forbindelse med Frivillig Fredag afholdt børnekonkurrencen Tænd Ildsjælen, hvor børn og unge i aldersgruppen 0 år - 10. klasse dyster om at lave den mest inspirerende, hyggelige, humoristiske eller innovative frivillige aktivitet. Aktiviteten skulle finde sted i september måned og den skal være til glæde og gavn for andre end en selv.

I 2013 tog 218 børn udfordringen op og lavede forskellige aktiviteter fx indsamling og sortering af affald, danseopvisning på plejehjem, mini OL for børnehave. Vinderne af konkurrencen blev udpeget på Frivillig Fredag