fbpx

Andre indslag, der hylder de frivillige

Frivillig Fredag bruges af mange arrangører som en anledning til at give de frivillige et skulderklap og en stor tak for indsatsen.

Dette kan gøres på mange forskellige kreative måder:

  • Indgå et samarbejde med jeres lokale bager om at lave en ”Frivillig Fredag kage”. Det kan fx være kage som bageren sælger på/op til Frivillig Fredag, og samtidig har foldere liggende ved disken for at reklamere for foreningerne. Det kan også være i form af en kage med foreningens logo eller navn på, som kan deles mellem frivillige og besøgende på et Frivilligmarked.
  • Inviter jeres frivillige på hyggeligt samvær med fyraftensøl og evt. grillpølser ved foreningen. Sådan et arrangement kan hurtigt og nemt stables på benene, og måske endda et lokalt bryggeri og/eller pølsemand vil give jer en god pris.
  • I Brønderslev Kommune inviterede borgmesteren kommunens frivillige til haveselskab hjemme hos sig selv. 
  • Randers Kommune tilbød alle, der udfører frivilligt arbejde, gratis parkering på Frivillig Fredag i 2011
  • Uddele badges til byens frivillige, med opfordring til at bære på Frivillig Fredag. Der kan fx stå ”Tak fordi du er frivillig” eller ”Jeg er frivillig – vil du med?”. På den måde skabes synlighed for det store lokale frivillige engagement, og det giver en anledning til at snakke om hinandens frivillige arbejde
  • I 2021 inviterede Silkeborg Kommune, i samarbejde med Jysk Musikteater, de lokale foreningsliv til forpremiere på årets store musical. Inden forestillingen var kommunen vært for et glas vin og netværk på tværs af foreningerne og med kultur- og fritidsudvalget, og Formanden holdt en tale hvori han takkede de frivillige for deres vigtige arbejde.