fbpx

Frivilligportrætter

Frivilligportrætter er en rigtig god måde at sætte fokus på de frivillige, og samtidig skabe synlighed omkring foreningerne og deres arbejde. Det kan have form på flere måder, alt lige fra fotografier og plakater, til artikler og videoer.

Nogle steder har de frivillige selv taget fotos/videoer af deres aktiviteter, mens andre har haft held med at få en lokal fotograf/videograf til at lave portrætterne af foreningerne og deres frivillige.

Portrætterne kan samles til en fælles fotoudstilling som ferniseres på Frivillig Fredag, fx på det lokale bibliotek, kommunens institutioner, i butiksvinduer eller fx på fotostater i byrummet. Portrætterne kan også deles online, fx som optakt til Frivillig Fredag.

Produktionen af portrætterne kan også være en del af andre planlagte Frivillig Fredag-arrangementer. Fx kan man opstille photobooths til festen, som efterfølgende kan deles online.


I 2021 indgik Svendborg Frivilligcenter og Selvhjælp et samarbejde med den Forberedende Grunduddannelse (FGU) Syd- og Midtfyn om et elevprojekt, hvor eleverne skulle lave et frivilligportræt af en given frivillig social forening, og derved lære om frivillighed. Resultatet blev en lang række forskellige produkter, bl.a foldere, flyers, plakater, PR-materialer og podcasts, som efterfølgende blev udstillet i gangene på Frivilligcenteret, samt delt på sociale medier.

I Rudersdal har Frivilligcenteret og kommunen tradition for at samarbejde om at synliggøre det frivillige arbejde, ifm. Frivillig Fredag. I 2021 skete dette igennem et fælles Fremtidsværksted for kommunens medarbejdere, politikere og foreningerne. Her snakkede man både fremtid og nutid, og det endte ud i udstillingen ”Stjernestunder”, med tekst og billeder af succeshistorier og frivilligportrætter, som blev ferniseret på Frivilligcenteret på Frivillig Fredag. Ydermere afviklede frivilligcenteret workshoppen ”Film din forenings stjernestunder”, som lærte foreningerne at optage gode videoer af deres arbejde, som efterfølgende blev samlet og delt online.