fbpx

Frivillig- & Foreningsmarked

I mange byer bliver Frivillig Fredag fejret med et frivillig- eller foreningsmarked, hvor foreninger viser deres arbejde frem og laver forskellige aktiviteter. Ofte finder frivilligmarkedet sted på et centralt sted i byen, fx på torvet eller langs gågaderne, hvor foreninger har en stand.

Frivilligmarkeder er en god mulighed for at skabe netværk mellem de forskellige foreninger, og samtidig en oplagt mulighed for at vise markedets besøgende hvilke muligheder de har for at blive en del af foreningslivet.

Der er mange muligheder for at lave forskellige indslag og aktiviteter til et Frivilligmarked: Ud over fælles events og underholdning, som fx prisuddelinger og musik, kan foreninger stå for forskellige aktiviteter relateret til deres arbejde, fx. skumfidus-ristning ved spejderne, rollator-løb ved besøgstjenesterne og demonstration af hjertestarter/førstehjælp ved beredskabsforbundet.

Idrætsforeningerne kan give prøvetimer, genbrugsbutikkerne kan stille møbler til rådighed eller arrangere modeshows og Hjerteforeningen kan måle blodtryk på de besøgende.

Desuden er det oplagt at tage kontakt til erhvervsdrivende - ikke kun som sponsorer, men som aktive deltagere - fx frivilligportrætter ved en fotograf.