fbpx

Frivilligbørs

FrivilligBørs er et populært arrangement til Frivillig Fredag, og giver de lokale frivillige foreninger, virksomheder og kommunale institutioner mulighed for at byde ind med hjælp og samtidig få deres egne ønsker og behov opfyldt.

FrivilligBørs er en særlig måde at skabe en møde- og markedsplads, hvor lokale foreninger, virksomheder og kommunale institutioner kan mødes og udveksle ressourcer som fx lokaleudlån, kompetencer, foredrag, viden og ideer. Formålet er at skabe konkrete samarbejdsaftaler, der kan udvikle sig til samarbejdsrelationer og udvide deltagernes lokale netværk.

FrivilligBørs kan både holdes som et stort fysisk arrangement, hvor det fx kan kombineres med et Frivillig Marked med besøgende, eller det kan afholdes online over en længere periode.


I 2011 inviterede Københavns Kommune, frivilligcentrene og Pensionsselskabet Skandia til frivilligbørs i form af ”Speed Dating” i Festsalen på Københavns Rådhus. Målet var at skabe nye partnerskaber mellem virksomheder og foreninger, som ønsker at tage et socialt ansvar.

I maj 2021 inviterede Frivilligcenter Odense til Online FrivilligBørs over en hele uge, som de kaldte ”Børsuge”. Her blev indgået en masse aftaler, udvekslet ideer og netværket.