fbpx

Frivilligbil, -bus og -cykel

Landets kommuner strækker sig over store geografiske områder, og huser et hav af foreninger og organisationer – ikke kun i kommunens største byer.

En måde at nå ud til de mange foreninger og organisationer som arbejder frivilligt på tværs af kommunen – ikke kun i de største byer -, er ved at sende en frivilligbil-, bus- eller -cykel på rundtur i kommunen.

Formålet kan fx være at uddele invitationer til årets Frivillig Fredag fejringer, udbrede kendskabet til frivilligcenteret eller samarbejder, hjælpe interesserede borger hen mod et frivilligt arbejde eller hjælpe foreningerne med opgaver på dagen.

I kan fx pynte en bil festligt op, og sende den på rundtur op til Frivillig Fredag, eller fylde ladet på en ladcykel med brochure der fortæller om jeres forening/forskellige foreninger. På den måde bliver rundturen en måde til både at støtte og synliggøre den lokale frivillighed i hele kommunen.


I Randers turnerer FrivilligMobilen månedligt kommunen rundt med flyers, kaffe og stemmebåndene smurt til at snak om den lokale frivillighed.

I Slagelse stod efteråret 2021 på turne for Fællesskabsbussen, med målet om at guide flere ind i lokale fællesskaber. 

I 2021 sendte Frivilligcenter Favrskov deres pyntede frivilligdyt rundt i kommunen med invitationer årets Frivillig Fredag fest, kombineret med en konkurrence hvor man skulle tage et billede af bilen og dele på de sociale medier.

I Horsens introducerer man i 2022 Fællesskabscyklen, som skal cykle rundt og snakke med borgerne om fællesskaber, muligheder, deltagelse og alt derimellem.