fbpx

Foreningsportrætter

Foreningsudstilling er i kategori med frivilligportrætter - det er blot om hele foreningen, i stedet for en enkelt frivillig. Udstillingen kan laves på mange forskellige måder, både fysisk og online, og er en god måde at fremvise udvalgte foreninger og deres arbejde, og potentielt inspirere folk til at blive en del af foreningen.

Fysisk kan udstillingen eksempelvis laves i et vindue på Frivilligcenteret, hvor en udvalgt forening udstillinger i fx 2 uger eller en måned, hvorefter en ny kommer til. Det kan også laves i samarbejde med det lokale erhvervsliv, i form af Vindue for en Forening, hvor flere foreninger får mulighed for at få synlighed op til og på Frivillig Fredag.

Online kan foreningsportrætterne laves ligesom Frivilligportrætter, hvor der således præsenteres flere foreninger løbende. Det kan fx laves som Månedens Forening, med flere informative posts om foreningen og deres arbejde, hvor de naturligvis tagges, så folk nemt kan tage kontakt direkte til dem.


I 2021 lagde Kolding Bibliotek hus til et Foreningsmarked i Frivilligugen. Én dag var boderne bemandede af frivillige fra foreningerne, mens udstillinger og brochure var klar til interesserede de andre dage.

Online har både Frivilligcenter Odense og Frivilligcenter Aabenraa god succes med at præsentere "Månedens Forening", hvor de hver måned sætter fokus på en ny forening.

Odense Frivilligcenter har også hjulpet med at producere en række foreningsportrætfilm, hvortil der findes en guide til at kunne lave jeres egen.