fbpx

Fællesskabsstafet

Fællesskabs- eller Foreningsstafet er hvert år en populær aktivitet til Frivillig Fredag. Stafetten arrangeres sådan at en stafet/depeche transporteres gennem byen/kommunen, og skifter hænder mellem foreningerne.

På den måde giver stafetten foreningerne mulighed for at vise deres arbejde og fællesskab frem, og åbne op for nye deltagere, fx ved at kombinere stafetten med et Åbent Hus. Derved synliggøres også hvilke forskellige tilbud og aktiviteter der er i lokalområdet.

Stafetten/depechen kan transporteres på mange forskellige måder, fx ved at løbe, cykle, svømme, sejle eller måske endda flyve den rund. Derved kan de forskellige foreninger være kreative og tilpasse transporten til deres forening.

En fællesskabsstafet kræver koordinering mellem de deltagene foreninger og en planlægning af ruten, og mange steder er det Frivilligcentret der arrangerer stafetten. Stafetten kan både foregå over én dag eller over flere dage, afhængig af antallet af deltagende foreninger og hvor stor et område depechen skal over.


I 2021 inviterer bl.a. Næstved Kommune og Frivilligcenter alle kommunens frivillige fællesskaber til en 5 dage lang Fællesskabsstafet, der skal bidrage til at synliggøre mangfoldigheden af fællesskaberne.