fbpx

Åbent hus

Åbent Hus er en udbredt aktivitet blandt foreninger, på lokalcentre og væresteder på Frivillig Fredag. Åbent Hus giver interesserede mulighed for at få et indblik i foreningens arbejde på en uforpligtende måde. Mange arrangører har med succes givet besøgende til et åbent hus mulighed for at prøve at være frivillig, fx. som cykelpilot.

Programmet kan planlægges på forskellige måder, hvor der er mulighed for en snak med de frivillige og for at stifte bekendtskab med foreningens/stedets aktiviteter – fx

  • Lokalt i jeres forening, hvor I inviterer folk ind og se jeres lokaler og prøve kræfter med/høre nærmere om jeres arbejde
  • Kombineret med Frivilligmarked, hvor byens foreninger er samlet ét sted og viser deres arbejde frem, samtidig med at det giver besøgende mulighed for at prøve kræfter med aktiviteten, om end i et andet setup.
  • Kombineret med en Fællesskabsstafet, hvor I tager imod stafetten i jeres forening. Alternativt kan det være som en mini-fællesskabsstafet i form af et stop i Social Byvandring, hvor I åbner dørene for de deltagende på vandreturen.
  • Åbent Hus kan også holdes med fokus på byens politikkere som gæster. Fx kan byens politikere eller relevante kommunale ansatte inviteres til kaffemøde med foreningerne/hos jer. Her er formålet at øge politikkernes/medarbejdernes kendskab til foreningerne, og de relevante tilbud og muligheder som de giver byens borgere.

En anderledes form for Åbent Hus blev i 2012 afholdt i Guldborgsund, hvor frivilligcentret havde arrangeret, at fire busser med politikere, embedsfolk og journalister kørte fire forskellige ruter og besøgte frivillige foreninger i kommunen, der alle havde Åbent Hus. Efter et par timers rundtur mødtes deltagerne på Torvet i Nykøbing Falster, hvor 50 frivillige foreninger stod klar med et frivilligmarked. Foreningsbusturen gav politikere, embedsfolk og presse et godt kendskab og indblik i en række foreningers aktiviteter, udfordringer og arbejde.

I bl.a. Hillerød og Aalborg har frivilligcentrene inviteret på Sociale Byvandringer, hvor deltagerne besøger en række foreninger i gåafstand fra turens startsted. Her kunne deltagerne både høre om foreningernes arbejde, blive overrasket over alle de forskellige fællesskaber der findes i byen og evt. høre mere om muligheden for at blive frivillig, hvis de skulle have lyst.