fbpx

Åbent hus

Åbent Hus er en udbredt aktivitet blandt foreninger, på lokalcentre og væresteder på Frivillig Fredag. Åbent Hus giver interesserede mulighed for at få et indblik i foreningens arbejde på en uforpligtende måde.

Programmet kan planlægges på forskellige måder, hvor der er mulighed for en snak med de frivillige og for at stifte bekendtskab med foreningens/stedets aktiviteter fx i form af workshops eller oplæg.

Mange arrangører har med succes givet besøgende til et åbent hus mulighed for at prøve at være frivillig, fx. som cykelpilot.

En anderledes form for Åbent Hus blev i 2012 afholdt i Guldborgsund, hvor frivilligcentret havde arrangeret, at fire busser med politikere, embedsfolk og journalister kørte fire forskellige ruter og besøgte frivillige foreninger i kommunen, der alle havde Åbent Hus. Efter et par timers rundtur mødtes deltagerne på Torvet i Nykøbing Falster, hvor 50 frivillige foreninger stod klar med et frivilligmarked. Foreningsbusturen gav politikere, embedsfolk og presse får et godt kendskab og indblik i en række foreningers aktiviteter, udfordringer og arbejde.