fbpx

Debat om at arbejde som frivillig i Palæstina - Vestbredden

Foredrag om at arbejde som frivillig i Palæstina - Vestbredden og i Gaza.
Pris 50 kr. pr. deltager
 
Siden 2007 har ægteparret Hanne Smidth og Bent R. Nielsen arbejdet som frivillige på Vestbredden og i Gaza 32 gange.
 
Bent har haft fast base på Augusta Victoria Hospitalet i Øst-Jerusalem og med arbejde rundt på mange sundhedsstationer og UN-stationer i hele vestbredsområdet samt nogle steder i Gaza. Det startede med at Folkekirkens Nødhjælp spurgte Bent om han ville give sin ekspertice til det palæstinensiske Augusta Victoria Hospital, der behandler palæstinensiske patienter.
 
Det var et 5-årigt projekt med at opbygge en diabetesafdeling på hospitalet og på sundhedsstationerne forskellige steder i Palæstina. Hanne tog med som selvbetalende hustru. Da projektperioden udløb og bevillingerne stoppede spurgte hospitalet om det var muligt på anden måde at Bent stadig kunne og ville fortsætte undervisningsaktiviteterne. Og det har han fortsat med for egen regning.
 
Mens Bent har arbejdet på hospitaler og sundhedsstationer har Hanne brugt tiden til at lave hjælpearbejder for bl.a. blinde kvinder og for kvindegrupper i områder med meget stor arbejdsløshed samt at få bygget legepladser for børn i områder, hvor børnene har det svært.
 
Det er der kommet mange gode resultater og spændende oplevelser ud af. Hanne og Bent har et stort netværk dernede både på de faglige fronter og det personlige plan. Nu går de og venter på at Corona situationen igen gør det muligt at arbejde dernede

Dato:

tirsdag, 27 september 2022

Address

  • Bækkegårdsskolen

Contact

  • gigtskolen.dk