fbpx

Slip frivilligheden løs

Den 30. september 2011 var en dag med sol, sensommer og Frivillig Fredag. Flere hundrede foreninger og virksomheder fra to tredjedele af landets kommuner havde sat sig for at markere Danmarks første nationale frivillighedsdag med fantasi og kreativitet og gjorde dermed hele Danmark til et udstillingsvindue for alt det, frivillighed og medborgerskab betyder for vores samfund.

Dagen blev brugt til at vise, hvilken rolle danskernes frivillige engagement spiller for det lokale musikspillested, i idrætsforeningen, som en del af virksomhedens sociale profil og for indsatsen for samfundets mest udsatte.

Folk gik sammen om at organisere åbent hus arrangementer, events, udstillinger og frivilligmarkeder, og mange fik lejlighed til at gå i praktik som frivillig. Frivilligcentre over hele landet tilbød kommunalpolitikere mulighed for at prøve kræfter med en frivillig indsats. 

273 aktiviteter fordelt på 61 kommuner løb af stablen på dagen, fx arrangerede pensionsselskabet Skandia sammen med frivilligcenter og kommune speed dating mellem virksomheder og foreninger, en forfatter tilbød at holde foredrag om ældre og frivillighed og Midtsjællands Efterskole delte pjecer om Hjerteforeningen ud og lærte om foreningens arbejde.