Frivillig Fredag Nyhedsmail

Planlægningen af de mange fantastiske, forrygende og fantasifulde Frivillig Fredag arrangementer er i fuld gang ude omkring i landet. På hjemmesiden www.frivilligfredag.dk har vi samlet en oversigt over de arrangementer, vi har kendskab til. Hvis vi mangler at skrive om jeres arrangement, så send endelig en mail til ktj@frivilligraadet.dk.

Se hvad der foregår i din kommune på Frivillig Fredag.

Veje til deltagelse

Årets Frivillig Fredag tema Veje til Deltagelse indgår i en del af de mange spændende Frivillig Fredag aktiviteter, der er under opsejling. Det gælder bl.a i:

Sorø
Frivilligcenter Sorø, Sorø Kommune, m.fl. inviterer til en spændende og kreativ workshop om, hvordan vi får mennesker, som vi normalt ikke spørger, til at deltage i frivilligt arbejde og frivillige fællesskaber. Du får eksempler på, hvordan du kan være med til at skabe rum og mulighed for at alle kan være med. Og du får mulighed for også selv at komme i gang / videre med at skabe en mere rummelig frivillighed.

Vi lægger ud med at høre tre frivillige foreninger fortælle deres gode historier om, hvordan det er lykkedes dem at åbne op og få nye typer frivillige med i deres frivillige fællesskaber. Bagefter går de tre foreninger med ud i hver sin gruppe og er med til at udvikle og igangsætte konkrete projekter.
Læs mere om workshoppen her.

Nyborg
Nyborg Kommune og det nye frivilligcenter i Nyborg står for et spændende arrangement i Nyborg med oplæg og workshop om Veje til Deltagelse, hvor bl.a. elever fra Nyborg Gymnasium præsenterer, hvordan de har arbejdet med årets tema for Frivillig Fredag. Dagen byder også på rig mulighed for networking med et "Grib mikrofonen-hjørne".

Køge
Frivilligrådet i Køge afholder Frivillig Fredag med diverse aktiviteter for at hylde det frivillige liv i Køge og med særligt fokus på ensomhed. Formålet for Frivillig Fredag i år er at sætte fokus på ensomhed, og hvordan det frivillige sociale liv kan være med til at afhjælpe følelsen af ensomhed hos mennesker, altså være en vej til deltagelse.

Næstved
Næstved Kommune står bag Frivillig Fredag der afholdes i Distrikt Nord på Birkevang, Røjleparken og Symfonien. I år fokuseres der bl.a. på VEJE TIL DELTAGELSE, at alle kan deltage i frivilligt arbejde og ses som en ressource. Aktivitetsudvalget vil fejre dagen bl.a. på centrene, hvor alle, der gerne vil høre om det frivillige arbejde, er meget velkomne.

Erhvervsleder i praktik

Kunne jeres forening tænke sig at få gode råd om kommunikation, sparre omkring ledelse eller organisationsudvikling med en erhvervsleder, få hjælp til nye tekniske tiltag eller udbygge samarbejdet med erhvervslivet? Frivilligrådet og IBM Danmark har sammen udviklet konceptet Erhvervsleder i Praktik, hvor erhvervsledere på Frivillig Fredag, eller i tiden efter, matches med og besøger foreninger. Erfaringerne fra praktikopholdene er positive, både erhvervsledere og foreninger melder tilbage om stort udbytte, gensidig læring og nye samarbejdspartnere.

Læs mere om Erhvervsleder i Praktik her

De erhvervsledere vi har med i projektet i år er bosat i Københavnsområdet og i Aarhus. Hvis jeres forening holder til enten i København og omegn eller i Aarhus, og I kunne være interesseret i at få besøg af en erhvervsleder, så tag kontakt til Katrine Tonboe Jacobsen fra Frivilligrådet på ktj@frivilligraadet.dk, tlf: 6196 0003.

Sidste chance for merchandise

Vi har få pakker med Frivillig Fredag-merchandise tilbage. Så hvis du ikke allerede har bestilt, så skynd dig at sende en mail til ktj@frivilligraadet.dk med navn og adresse samt en beskrivelse af jeres arrangement, så sender vi, ganske gratis, en pakke, så længe lager haves.