Lokale aktiviteter 2018

På siden finder du en liste over lokale aktiviteter i forbindelse med Frivillig Fredag 2018. Kender du til arrangementer, der ikke fremgår af siden, er du meget velkommen til at kontakte os på swf@frivilligraadet.dk.

Aabenraa:

Frivilligcenter Aabenraa
Frivilligcenter Aabenraa fejrer Frivillig Fredag med bl.a. en prisuddeling fredag d. 28. kl. 12 - 16.
Læs mere

Kirsebærhavens Aktivitetscenter
Kirsebærhavens Aktivitetscenter deltager på Frivillig Fredag i år for første gang.

Fredag den 28. september – arrangerer vi en stor frivilligfest med en række forskellige tiltag, hvorunder vore 120 frivillige får mulighed for at lære hinanden bedre at kende og udveksle erfaringer. Vi inviterer blandt andet en række relevante kommunale politikere til centret med mulighed for at ”være frivillig for en dag”. Vi vil gerne ved selvsyn og ved samtale med de frivillige vise vore kommunale politikere alle de mange aktiviteter, som foregår i centret. Desuden inviterer vi også interesserede blandt vore øvrige medlemmer til at komme og prøve at ”være frivillig for en dag”.

Aalborg:

Aalborg Kommune og Frivilligråd
På Frivillig Fredag kan du i Aalborg deltage i fællesoptog fra Nørresundby Torv kl. 15. Turen går gennem byen og til Folkekirkens Hus til underholdning, kaffe/kage, interview og overrækkelse af årets frivilligpris ved rådmand Mads Duedahl.
Se programmet for dagen her.

Aalborg Kommune
Ældre og Sundhed inviterer vores frivillige til en frivilligfest med mad og musik i Agri Nord Idrætscenter på Frivillig Fredag

Se programmet for festen her.

Hou Omegns Idrætsforening
HOIF vil gerne fejre alle de frivilliges mange hundrede timers arbejde i foreningen. Derfor inviterer HOIF på Frivillig Fredag, hvor foreningen giver lidt at spise og drikke. Så er du frivillig i HOIF, fx træner, hjælpetræner, holdleder, udvalgsmedlem, bestyrelsesmedlem mm, så inviteres du hermed til FRIVILLIG FREDAG den 28. september fra kl. 17.00-20.00 i Hou Hallen.
Læs mere.

Aarhus:

Frivilligcenter Aarhus
Frivilligcentret er medarrangør af Frivilligbørs 2018. Børsen afholdes d. 21. sep KL. 16-19 i Ridehuset.
Du kan læse mere om Frivilligbørsen her.

På selve Frivillig Fredag arrangerer Frivilligcentret SocialBar.

Folkekirkesamvirket
Folkekirkesamvirket holder Kirke-Frivillig Fredag i Aarhus. Her vil være være taler og fællessang på Store Torv og afsluttende andagt i Domkirken.
Du kan læse mere om dagen her.

Albertslund

Allerød

Igen i år uddeler Allerød Kommune Frivillighedsprisen den sidste fredag i september. Arrangementet finder sted i Skoven 4 - Bibliotek- og Kulturhusets Store Sal den 28. september 2018 klokken 14, og alle er velkomne.
Se invitationen

Assens

Ballerup

Ballerup Kommunes Frivillighedsråd inviterer til hyggelig aften med taler, underholdning, mad og musik i Forenings- og Frivilligcenter Tapeten.

Billund

Frivilligrådet i Billund kommune inviterer til Frivillig Fredag med prisuddeling, underholdning og kagetapas.
Læs mere

Bornholm:

Bornholms Regionskommune
På Bornholm fejres der igen Frivillig Fredag i Aakirkeby-Hallerne d. 28. september i et samarbejde mellem Frivillig Forum Bornholm og Fondsmessen.

Aktiviteter i hele ugen

 • Åbent Hus i Aktivitetscenter Rønne, mandag til torsdag 8.30-18
 • Åbent hus i Bornholmske Flygtningevenner, mandag kl. 18-20
 • Hyggelig aften i Rønne Vineyard, der kører på frivillig arbejdskraft, tirsdag d. 24. kl. 19-21.30
 • Kom forbi Værftet i Nexø, kristen skatercenter, legeland og café, onsdag d. 26. kl. 9-12
 • Plejecenter Aabo/Stjernen inviterer indenfor til bankospil, onsdag d. 26. september kl. 14
 • Kulturhuset Vennepunktet inviterer indenfor til onsdagscafé, onsdag d. 26. kl. 14.30-16
 • Sprogcentret på Campus Bornholm åbner dørene til en snak om hvordan man kan være frivillig, onsdag d. 26. kl. 17-19
 • Klemensker Sogns lokalhistorie - foredrag, onsdag d. 26. kl. 19
 • Humanistisk Samfund Bornholm inviterer til cafémøde, onsdag d. 26. kl. 19
 • Nørremøllecentret inviterer til at komme og hilse på, fredag d. 28. kl. 10-11.30
 • Red Barnets genbrugsbutik byder på kaffe, snak om frivillighed og ansigtsmaling, fredag d. 28. september 11-16
 • Se det store program for hele ugen her

  Brøndby:

  Ældrecentret Nygårds Plads
  Årets ”Frivillighedsdag” er fredag den 28. september og i den anledning har NYSerne og personalet fra værestedet Oasen igen i år arrangeret en happening foran SuperBrugsen, på selve frivillighedsdagen. Vi vil med boden gerne invitere borgere fra lokalområdet over på centret. Her kan de fremmødte møde centrets frivillige samt høre de frivillige selv fortælle om deres indsats på centret.

  Brønderslev

  Brønderslev Kommune Frivilligråd
  Brønderslev Frivilligråd inviterer til Frivillig Fredag i Brønderslev Hallen. Her vil være underholdning, oplæg og overrækkelse af Frivilligprisen 2018.
  Se invitationen her.

  Onsdag 26. september klokken 19.00 byder Vildmosemuseet indenfor til lagkage og varm chokolade i forbindelse med aftenrundvisning og levendegørelse.

  Fredag 28. september er, der på Dorf Møllegård Frivillig Fredag. Her kan alle nye og gamle frivillige, samt alle dem med interesse i at blive frivillige hos Museerne i Brønderslev Kommune komme forbi Dorf Møllegård til en kop kaffe og et stykke kage.

  Dragør

  Dragør Kommune
  Dragør Kommune uddeler årets initiativpris. Prisen uddeles fredag den 24. august kl. 18.00 på havnen i Dragør, hvor Frivillig Fredag fejres med musik, møder, aktiviteter og spisning fra kl. 15.00.
  Læs mere

  Egedal

  Esbjerg:

  Esbjerg Kommune
  For 10. år i træk fejrer Esbjerg Kommune frivilligheden. I år afholdes der en stor fest i Musikhuset Esbjerg med uddeling af årets Frivillighedspris

  Læs mere

  Faaborg-Midtfyn:

  Frivilligcenter & Selvhjælp Faaborg-Midtfyn
  Frivilligcenteret har, i samarbejde med Ældre Sagen og Faaborg Midtfyn kommune, de sidste tre år arrangeret "65+....Hva nu?"-dagen på Frivillig Fredag. Arrangementet henvender sig til de borgere der bliver pensioneret i indeværende år.  ​65+....Hva' nu? bliver i 2018 afholdt d. 28. september 14.00 - 16.30 på Ringe Rådhus, og vi håber på rigtig mange besøgende .

  Arbejdsmarked
  I Arbejdsmarked bliver der afholdt Frivillig Fredag for de frivillige på integrationsområdet.

  Fanø:

  Fanø Kommune
  Fanø Kommune vil som de andre år fejre Frivillig Fredag med et festligt arrangement for alle frivillige. Til arrangementet uddeles årets ”frivillighedspris”. Dagen byder på taler, god mad og underholdning.
  Se programmet

  Favrskov:

  Røde Kors
  Røde Kors butikkerne i Hadsten og Hinnerup fejrer Frivillig Fredag

  FrivilligCenter Favrskov
  Frivilligcentret og Favrskov Kommune fejrer Frivillig Fredag med ferniseringen af en stor fotoreportage, der bliver indviet af Borgmester, Niels Borring, og byens frivillige.
  Læs mere.

  Faxe

  Fredensborg:

  Frivilligcenter Fredensborg
  Frivilligcenteret sætter i år hele uge 39 (24.-30 september) af til at skabe bevidsthed omkring frivilligt socialt arbejde i Fredensborg Kommune. Bl.a. kan du i den uge bestille et gratis inspirerende foredrag om frivillighed til din forening, skole, institution eller en anden gruppe.

  Frivillig Fredag markeres med en frivilligfest den 28. september på Humlebæk Bibliotek. Arrangementet byder på panelsamtale, musikalske indslag og lækker forplejning. Borgmester, Thomas Lykke-Pedersen uddeler årets ildsjælspris.

  Fredericia

  Fredericia Kommune og Frivilligcenter Fredericia
  D. 28. september kl. 16:30 - 19:30 i Panorama Biografen fejrer Fredericia Kommune og Frivilligcenter Fredericia kommunens frivillige med foredrag, prisuddeling og en bid mad.

  Se programmet her.

  Elever fra en 9. klasse på Kirstinebjergskolen, som har frivillighed på skoleskemaet, hjælper med det store arrangement.

  Frederiksberg:

  Frederiksberg Kommune
  Frederiksberg Kommune gentager traditionen i år og afholder et Frivillig Fredag event om torsdagen. Der vil blive uddelt priser til årets frivillige forening og årets frivillig på Frederiksberg.

  Frederiksberg Bibliotek
  I ugen op til Frivillig Fredag vil der være udstilling i forhallen, for at gøre opmærksom på alle bibliotekets frivilligaktiviteter. Frederiksbergs frivillighedskoordinator vil komme og tale med borgere om mulighederne for frivilligt arbejde i byen.

  Frederiksberg Sundhedscenter
  Frederiksberg Sundhedscenter holder på Frivillig Fredag en fest for de frivillige, som er tilknyttet sundhedscenterets aktiviteter. Der vil være oplæg om emnet frivillighed, og vi gør en indsats for dels at hylde de frivillige, men også for at de frivillige kan lære hinanden at kende på tværs.

  Frederikshavn

  Frivillig fredag fejres i De Frivilliges Hus
  Her bliver der sat fokus på samskabelse. Alle er hjertelig velkomne til at være med og fejre dagen og høre om de mange spændende projekter og foreninger, som arbejder med samskabelse og aktiviteter.

  Programmet for dagen:

 • Velkomst v/leder af Centeret Mariane Skadborg.
 • Oplæg om samskabelse v/analysekonsulent Malthe Lindholm Sørensen, Center for Frivilligt Socialt arbejde.
 • Mulighed for at bese de mange stande på 1.etage og høre om de mange spændende tiltag m.m. samt nyde en kop kaffe og kage.
 • Underholdning og fælles sang v/Hedestuen`s Orkester.
 • Læs mere

  Frederikssund:

  Frederikssund Frivillighedssted og Vandrelauget i Frederikssund
  Frivilligstedet afholder i samarbejde med Vandrelauget i Frederiksund en vandrekoncert søndag den 30. september 2018 fra kl. 10.00 – 15.00. Det starter med forskellige vandreruter og slutter med en koncert med 2 unge mennesker, Maria Elisabeth og Peter Smith.

  Du kan se dagens program her.

  Furesø

  Gentofte:

  Vangede Bibliotek
  Igen i år fejrer Vangede Bibliotek sine mange frivillige med et festligt arrangement.
  Frivilligcenter & Selvhjælp i Gentofte
  Frivilligcenter & Selvhjælp i Gentofte vil med en række arrangementer give flere Gentofte-borgere appetit på frivilligt arbejde:

 • Inspirationsmøde i frivilligcenteret tirsdag 25. september kl. 16.30-18
 • Udstilling på Gentofte Bibliotek
 • Daglige historier fra frivillige fortalt med små videoer på frivilligcenterets facebook og hjemmeside
 • Gratis kursus for kommunens sociale foreninger 9. oktober i, hvordan man kan blive bedre til at rekruttere frivillige
 • Læs mere

  Gladsaxe:

  Gladsaxe Kommune
  På Frivillig Fredag 28. september invitere byrådet alle frivillige i Gladsaxe til film i Bibliografen i Bagsværd. Inden filmen vil der være kaffe og kage, og borgmester Trine Græse vil holde tale.
  Læs mere

  Glostrup:

  Glostrup Kommune
  Glostrup Kommune inviterer til stor fejring af Frivillig Fredag. Fredag d. 28. september vil der være et arrangement for frivillige med børn i Glostrup Klatreskov. Søndag d. 30. september inviterer kommunen på brunch, prisuddeling og inspirations-input i Glostrup Hallen.

  Læs mere om Frivillig Fredag i Glostrup og tilmeld dig her.

  Greve:

  Frivilligcenter & Selvhjælp Greve
  Den nationale frivillighedsdag fejres på Greve Gymnasium den 28. september kl. 11.30 – 12.30.
  Frivilligcentret inviterer foreninger til, at komme og fortælle eleverne om hvilke muligheder de har for at blive frivillige i netop deres forening.
  Læs mere

  Gribskov

  Gribskov Kommune og Frivilligcenter Helsinge inviterer kommunens frivillige til et festligt arrangement med bl.a. foredrag ved Poul Nyrup, uddeling af tre priser, mad og musik.

  Se invitationen

  I ugerne op til Frivillig Fredag er der Vindue for en Forening, hvor en butik eller virksomhed stiller sit udstillingsvindue til rådighed for en forening. Der er ca. 30 butikker, og samme antal foreninger rundt omkring i kommunen, der er med.
  Læs mere

  DBU Sjælland ønsker i denne uge nemlig at udforske og bidrage til at styrke frivilligheden, så vi sammen kan blive ved at gøre en forskel for tusinder af fodboldglade børn, unge og voksne på hele Sjælland. Derfor lancerer de nu række arrangementer, som klubberne har mulighed for at deltage i løbet af uge 39. Bl.a. afholder de workshop i Esrum IF, tirsdag den 25/9-2018.
  Læs mere.

  Guldborgsund:

  Guldborgsund Frivilligcenter
  På Frivillig Fredag holder Guldborgsund Frivilligcenter workshop om bestyrelsesarbejde med titlen 'Slip Frivilligheden Løs'.

  Haderslev

  Frivilligcenter og Selvhjælp Haderslev holder frivilligfest d. 27. september.

  Cafe´ Parasollen holder fest d. 28. september for at fejre 100 år for KFUMs Social arbejde og Frivillig Fredag. Der er både reception og jubilæumsmiddag.
  Læs mere

  Halsnæs

  Frivilligcenter Halsnæs afholder frivilligbørs på Frivillig Fredag.
  Læs mere

  Hedensted

  Helsingør:

  Frivilligcenter Helsingør
  Frivilligcenter Helsingør fejrer Frivillig Fredag og Frivilligcentrets 7 års fødselsdag d. 28. september. Dagen bliver fejret med et Åbent Hus arrangement.

  Herlev

  Frivilligcenter og Selvhjælp Herlev inviterer til debat med bl.a. kommunalpolitikere om måling af værdien af den frivillige indsats. Skal vi i det hele taget måle og veje den frivillige indsats? Og hvis vi skal, hvordan illustrere, man bedst værdien af frivillige indsatser, som i store træk er båret af bløde værdier og frivillige ildsjæle?

  Se programmet.

  Herning:

  Frivilligcenter Herning
  Frivilligcentret byder på kaffe og kage og et stort foreningsmarked. Allerede d. 24. august fejrer Herning Frivillig Fredag med et stort foreningsmarked fra 14.00 - 17.00 på Tinghuspladsen og Herning Bibliotek med deltagelse af en lang række frivillige foreninger og initiativer.

  Læs mere om foreningsmarkedet her.

  Hillerød:

  Frivilligcenter Hillerød
  I Hillerød fejres Frivillig Fredag i år torsdag d. 27 september. Fejringen kombineres med FrivilligBørs for Hillerøds foreningsliv, kommunale institutioner, uddannelser og erhvervsliv. Derudover bliver FrivilligSocialprisen uddelt af Hillerøds borgmester.

  Læs mere om dagen her.

  Hjørring:

  Frivilligcenter Hjørring
  Frivilligcenter Hjørring holder Foreningsmarked onsdag 26. september, hvor man kan møde en lang række frivillige sociale foreninger.

  Se plakaten
  Se invitationen og programmet

  Hjørring Bibliotek
  Hjørring Bibliotek vil igen i år lave frivilligudstilling hele uge 39.

  Holbæk

  Frivilligrådet og FrivilligCenter Holbæk fejrer frivilligheden i Holbæk Kommune med et stort arrangement på Frivillig Fredag 2018. Det foregår fredag 28. september 2018 på Elværket i Holbæk.
  Læs mere

  Holstebro:

  Holstebro Kommune
  Holstebro Kommune fejrer frivilligheden torsdag d. 27. september på Slagterigrunden hvor borgerne kan møde flere af kommunens foreninger.
  Se invitationen her

  Kultur og Frivillighuset
  I ugen op til Frivillig Fredag har politikere fra Holstebro været i praktik i kommunens sociale foreninger.

  Horsens

  Horsens kommune, Velfærd og Sundhed, Horsens Sund By inviterer til frivillighedsdag.
  Se programmet her

  Hvidovre:

  Røde Kors Herberget for Kvinder
  Røde Kors Herberget fejrer Frivillig Fredag

  Her er vi seje sammen – fordi vi gør noget sammen i Hvidovre.
  BuQetten, Fritidsbutikken, Ældrerådet, Høreforeningen, Teaterforeningen, Ældresagen, Lokalhistoriskselskab og Hvidovre Kommune, m.fl inviterer til Frivillig Fredag.

  Der er lagt en gå-rute og en cykel-rute Vi mødes og går/cyker fra Kometen. Det er også i Kometen der er kaffe/kagebord til alle fremmødte. Det er kommunens KB medlemmer der står med forklæderne på og server for alle de seje og skønne frivillige vi har i Hvidovre Kommune.
  Formand for Kultur- og Fritidsudvalget Maria Duurhus står for at sige tak til de fremmødte.

  De først 100 der tilmelder sig på dagen, får en flot T-shirt med Frivillig Fredag logo på. Programmet er som følger:
  Kl. 15.15 Udlevering af T-shirt
  Kl. 16.00 Bliver turen skudt i gang fra Kometen
  Kl. 17.15 Ankomst til Kometen og vand til de tørstige
  Kl. 17.30 Er der et lækkert kaffe og kagebord, hvor vores lokale politikere serverer for kommunens fremmødte frivillige.
  Kl. 18.00 Siger Formanden Maria Duurhus tak for i dag.

  Høje-Taastrup:

  Høje-Taastrup Kommune
  Høje-Taastrup Kommune uddeler hvert år Foreningsprisen i samarbejde med Danske Bank, der sponsorerer priserne. Alle tre priser er stiftet for at anerkende det store frivillige arbejde, der ydes i kommunens mange forskellige foreninger til gavn for alle borgere. Der bliver uddelt i alt tre priser; Foreningsprisen, Hædersprisen og Unglederprisen.
  Først vil der være halvanden time med inspiration, networking og en workshop, hvor vi mødes på tværs af foreninger og organisationer for at udveksle. Bagefter fortsætter vi med Foreningsprisfesten, som traditionen tro afholdes i samarbejde med Danske Banks Taastrup-afdeling.
  Læs mere

  Hørsholm:

  Frivilligcenter Hørsholm
  Frivilligcentret afholder Frivillig Fredag

  Program for dagen:

 • Kl. 16.30 Borgmester Morten Slotved åbner en ny udstilling med Hørsholm Fotoklubs frivilligportrætter i Frivilligcentret, og Afternoon Tea serveres
 • Kl. 17 Konsulent Mikael Holm Conner holder oplæg til debat om at få flere med i frivillige fællesskaber (i KB-salen, hvor programmet fortsætter)
 • Kl. 18-18.20 Fremlæggelse af projektideer
 • Kl. 18.30 Præmieuddeling (Til de to mest realiserbare projektideer, et med udgangspunkt i unge og et i en frivillig gruppe/forening, der hver får 5.000 kr. til at sætte deres aktivitet i gang og hjælp fra Frivilligcentret, hvis de ønsker det.)
 • Læs mere

  Ikast-Brande

  Der afholdes Frivilligbørs i Ikast-Brande d. 25. september.
  Læs mere

  Ishøj

  Ved en stor fest vil Ishøj Kommune hylde de mange initiativer på det frivillige sociale område. Bag festen -kaldet Frivilligfesten -står Udsatterådet, Seniorrådet, Handicaprådet samt Social- og Sundhedsudvalget i Ishøj Kommune.
  Læs mere

  Jammerbugt

  Kalundborg:

  Kalundborg Kommune
  Kalundborg Kommune inviterer de frivillige ildsjæle i hele kommunen på en festlig eftermiddag med lækker mad og foredrag. I år får vi besøg af Silas Holst.

  Bedre Psykiatri Kalundborg
  Bedre Psykiatri Kalundborg arrangerer for tredje år i træk topmøde for lokale politikere for at skabe fokus på det psykiatriske område i Kalundborg kommune.

  Kerteminde:

  Kerteminde Kommune og Frivilligcenter Kerteminde Kommune
  I Munkebo Idrætscenter fejrer Kerteminde frivilligheden d. 28. september. Programmet varer fra kl. 15-19 med foreningsmesse, paneldebat og prisuddelinger.

  Se programmet her.

  Kolding:

  Kolding Kommune
  Kolding Kommune fejrer Frivillighedsuge med en lang række arrangementer. Ugen byder bl.a. på workshop for børn, stand-up, frivilligfest og frivilligkage.

  Se ugens program her.

  København:

  Dansk-Indisk Børnehjælp
  Dansk-Indisk Børnehjælp fejrer igen i år Frivillig Fredag.

  Valby Lokaludvalg
  Igen i år kårer Valby Lokaludvalg årets frivillig. Prisen uddeles ved en prisfest på Frivillig Fredag den 28. september 2018.

  Nørrebro
  RessourceCenter Ydre Nørrebro – RCYN - og Frivilligcenter SR-Bistand inviterer lokale projekter og foreninger til netværksarrangementet Frivillig Fredag med gode muligheder for at møde andre frivillige. Netværksarrangementet er tilrettelagt, så deltagerne får rig mulighed for at lære hinanden bedre at kende. Der er to workshops i løbet af aftenen.
  Læs mere
  OBS! Arrangementet er desværre aflyst på grund for få tilmeldte

  Vesterbro/Kgs. Enghave/Valby
  Frivilligcenter Vesterbro/Kgs. Enghave/Valby holder Frivillig Fredag under overskriften ’Grib Sagen’, hvor vi i samarbejde med en række lokale foreninger (bl.a. Kirkens Korshær, Settlementet og Fisken), søger at øge lokale borgeres kendskab til de mange muligheder, der er for at engagere sig, tage del og skabe forandringer lokalt.
  Vi vil få borgerne i tale på en sjov, anderledes og engagerende måde ved brug af to nye dialogværktøjer, vi har udviklet. Et lykkehjul fuld af ’gode sager’ – her kan folk spinne en sag (fx miljø, socialt eller kultur) og blive præsenteret for forskellige muligheder for at engagere sig inden for den sag. Og et dialogspil, med 100 spørgsmålskort designet til at skabe refleksioner og dialog med borgere om, hvad der driver dem, hvad de ønsker at ændre og hvordan. Det kommer til at foregå fra kl. 12-14 i krydset mellem Istedgade og Saxogade på Vesterbro og vi serverer kaffe, saft og kage.

  Sydhavnscompagniet
  Sydhavnscompagniet holder glædesfest d. 28 september kl. 16-20.
  Se invitationen her

  Amager
  Frivilligcenter Amager fejrer dagen med at arrangere et stort frivilligmarked på Amagerbro Torv. 28 foreninger og projekter stiller op på Amagerbro Torv i tidsrummet kl. 14-18 for at fortælle om deres aktiviteter, tilbud og muligheden for selv at gøre en forskel for lokalområdet som frivillig.
  Læs mere

  Årets Fællesskabspris i København
  Københavns Kommune ønsker at hylde dem, der gør en forskel for ældre og sundheden i København. Derfor uddeler de d. 28. september Årets Fællesskabspris, der skal være med til at anerkende og synliggøre de mange gode samarbejder, der er mellem kommunen og de foreninger, organisationer, lokale frivillige, klubber, organisationer og mange flere, der gør en forskel på området.
  Læs mere

  Børns Vilkår
  Børns Vilkår hylder de ca. 450 frivillige rådgivere, der betjener BørneTelefonens medier hver dag året rundt i tidsrummet kl. 11.00 – 02.00.

  U-landsforeningen Svalerne
  U-landsforeningen Svalerne hylder sine seje frivillige og byder velkommen til nye interesserede frivillige, der uforpligtende kan kigge forbi og høre mere.

  Køge

  Langeland

  Langeland Kommune uddeler frivilligprisen på Frivillig Fredag.

  Folkeoplysningsudvalget i Langeland Kommune sætter fokus på frivillighed og de unge.
  Børnene i mellemtrinet er blevet inviteret til en dag med Lege fra Barndommens Gade i tidsrummet 9.15 – 14.15.
  Her kommer de på 8 stationer til at lege gamle lege som at hoppe i elastik, spark til dåsen, vi melder krig, kinke, boldspillet Syvstjerne.

  Lejre

  Lejre Kommune inviterer til Frivillig Fredag i Bramsnæsvighallen i Ejby. Her kan man bl.a. opleve et inspirerende oplæg fra Thomas Blachman, som taler ind i temaet for årets Frivillig Fredag. Der vil også være musik, mad og drikke.
  Læs mere

  Lemvig

  Åbent hus og officiel indvielse af Frivilligcenter Lemvig: Alle med interesse for frivillighed i Lemvig Kommune inviteres til vores Åbent Hus arrangement fredag den 28. september. Borgmester Erik Flyvholm indvier officielt centret kl. 14.30, hvorefter man kan bese lokaliteterne, møde bestyrelsen og den daglige leder.

  Lolland:

  Frivilligcenter Lolland og Lolland Kommune
  Fredag den 21. september 2018 fra kl. 12.00 - 17.00 holder Frivilligcenter Lolland og Lolland Kommune Frivilligdag 2018 på Sundhedscentret i Maribo. På Frivilligdag 2018 fejrer vi alle de mange frivillige, der yder en kæmpe indsats i det lollandske foreningsliv, ved at give jer en magisk peptalk ved Henrik Svanekiær og nogle relevante indspark, som I kan bruge hjemme i foreningen.

  Se programmet for dagen og tilmeld dig her.

  Lyngby-Taarbæk:

  Frivilligcenter & Selvhjælp Lyngby-Taarbæk
  Frivilligcentret fejrer Frivillig Fredag med film og fotoværksted i ugerne op til Frivillig Fredag og stor fejring på Stadsbiblioteket med fællesspisning, frivilligpris og fremvisning d. 28.

  Læs mere her.

  Læsø

  Mariagerfjord:

  Frivilligcenter Mariagerfjord
  Frivilligcentret fejrer Kommunens frivillige med en festlig Frivillig Fredag med workshops, prisuddeling, fællesspisning og underholdning.
  Læs mere.

  Middelfart:

  Frivilligcenter Middelfart
  Frivilligcentret fejrer Frivillig Fredag

  Morsø

  Frivilligcenter Mors inviterer til Frivillig Fredag med foodtruck, øl og vand. Arrangementerne er for alle interesserede, det er gratis at deltage og kræver ikke tilmelding.
  Læs mere

  Norddjurs:

  Norddjurs Kommune
  I Norddjurs Kommune fejrer vi Frivillig Fredag med frivilligmarkeder i Auning og Grenaa, hvor du kan møde frivilligrådet og de mange sociale foreninger i dit nærmiljø og få et større indblik i deres arbejde.
  Læs mere her.

  Det Grønne Museum
  Det Grønne Museum markerer Frivillig Fredag hele ugen. I dagene op til Frivillig Fredag vil vi være synlige med aktiviteter, postkort og en konkurrence rundt på de lokale biblioteker/kulturhuse og på selve dagen holder vi åbent hus med gratis entré til museet, hvor de frivillige viser alt det, som de kan.

  Vi laver desuden en række portrætter, som skal vises frem på bibliotekerne og også her på museet.

  Nordfyn:

  Frivilligcenter Nordfyn
  Frivilligcentret afholder en række arrangementer i uge 39. Der vil både være påskønnelsesfest for en række frivillige, indvielse af frivilligcentrets nye lokaler, politiker- og erhvervslederpraktik og vindue for en forening.
  Se invitationen her.

  Nyborg:

  Frivilligcenter Nyborg og Nyborg Kommune
  Frivilligcenter Nyborg og Nyborg kommune arrangerer, sammen med en lang række lokale aktører, stjerneparade, aktivitetsbazar og fællesspisning fra kl. 15.00 på Torvet i Nyborg.

  Det fulde program kan ses her.

  Næstved:

  Næstved Kommune
  Næstved Kommune afholder Frivillig Fredag 2018 på centrene Symfonien, Røjleparken og Birkevang

  Frivilligcenter Næstved
  Vi fejrer Frivillig Fredag og inviterer til åben have med folkeligt, festligt, fælles loppemarked og børneaktiviteter kl. 14.00–16.30.
  Du kan:

  • Gøre et kup på vores loppemarked
  • Få en snak med de frivillige fra sociale foreninger
  • Lade børnene hygge sig med ansigtsmaling, dåsekast, fiskedam, Lego-byggebord, æbler og skumfiduser over bål
  • Høre levende musik
  • Nyde en kop gratis kaffe/te med lidt kage til.

  Du kan møde:
  ADHD foreningen, Alzheimerforeningen, Diabetesforeningen, FBU Forældrelandsforeningen, Frelsens Hær, Frivilligcenter Næstved, Gå tur venner Næstved, Hjerteforeningen, Home-Start Familiekontakt, Kræftforeningen De Aktive, Liva Rehab, Mødrehjælpen, Næstved Frivilligråd, Nødhjælpsdepotet – Danish Relief Group, Scleroseforeningen og Ventilen.

  Adressen er: Frivilligcenter Næstved - De Sociale Foreningers Hus, Farimagsvej 16, 4700 Næstved.

  Odder:

  Frivilligcenter Odder
  Frivilligcenter Odder arrangerer "Unge går tur med ældre" i Odder, hvor ca. 100 unge går tur med eller besøger ældre borgere på byens plejecentre. Turen går til Pakhuset i Odder, hvor der venter kaffe, lagkage, hygge og snak.

  Odense:

  Frivilligcenter Odense
  Vindue for en forening:
  Under overskriften Frivillighed i centrum arrangerer Frivilligcenter Odense "Vindue for en forening", og sørger for synlighed til byens frivillige sociale foreninger i bymidten og i Borgernes Hus i ugerne op til Frivillig Fredag.

  Frivillig Galla:
  Frivilligcenter Odense, Ungdommens Røde Kors, Ældre Sagen, DFUNK, Red Barnet Ungdom arrangerer Frivillig Galla, med økonomisk støtte fra Odense Kommune. Du kan læse mere om Frivillig Galla i Odense her.

  Du kan læse mere om Frivillig Galla i Odense her.

  Odense Kommune
  Ildsjæleprisen:
  Odense Kommune fejrer og anerkender det frivillige sociale arbejde med en årlig prisuddeling af Ildsjæleprisen. Prisuddelingen finder sted som en del af Frivillig Galla.

  Du kan læse mere om Ildsjæleprisen her.

  Du kan læse mere om de mange Frivillig Fredag arrangementer i Odense her.

  Rytterkasernen
  Rytterkasernen fejrer Frivillig Fredag med åbent hus. Her vises det med fotogalleri hvad en frivillig bidrager med i huset.

  Næstehjælperne Fyn
  Næstehjælperne fejrer Frivillig Fredag med Café og kreativitet.

  Det Hjælpsomme Hjem
  Det Hjælpsomme Hjem inviterer hjemmets frivillige på kaffe og kage på Frivillig Fredag.

  DBU Fyn og Albani fejrer de frivillige
  Den 28. september 2018, på den nationale frivillighedsdag ”Frivillig Fredag”, inviterer DBU Fyn og Albani de frivillige i de fynske klubber til en hyggelig eftermiddag og aften på Albani bryggeriet i Odense. Det sker med rundvisning, ølsmagning, en bid mad og et spændende oplæg fra Troels Bech, som vil fortælle om et liv i fodboldens verden.
  Læs mere

  Værestedet Lyset
  På Værestedet Lyset vil vi fredag den 28. september fejre vores frivillige. På dagen tager vi på museum for alle der har lyst og slutter af med fællesspisning og kage/smoothies.

  Frivillig Fredag på Ejlstrup
  Vi inviterer alle de forskellige frivillige som måtte komme i huset til smørrebrød. Dagplejen inviteres om formiddagen til brunsviger frugt og saft.

  Odsherred

  Randers:

  Frivilligværket
  Frivilligværket fejrer Frivillig Fredag 2018 med en stor frivilliggallafest på BioNutria Park Randers i anledning af foreningens 10 års jubilæum som frivilligcenter I Randers. Aftenen er en hyldest til de frivillige og byder på rød løber, middag, musik og priser til årets frivillige.

  Du kan se mere her.

  Psykiatriens Hus
  Psykiatriens Hus i Randers afholder Frivillig Fredag

  Rebild

  Her er vi seje sammen! Det er temaet for Frivillig Fredag 2018. I år fejres den lokale Frivillig Fredag 28. september med en festlig eftermiddag på Østhimmerlands Ungdomsskole i Bælum.
  Læs mere

  Ringkøbing-Skjern

  Ringsted

  DBU Sjælland ønsker i denne uge nemlig at udforske og bidrage til at styrke frivilligheden, så vi sammen kan blive ved at gøre en forskel for tusinder af fodboldglade børn, unge og voksne på hele Sjælland. Derfor lancerer de nu række arrangementer, som klubberne har mulighed for at deltage i løbet af uge 39. Bl.a. afholder de workshop i Ringsted IF, onsdag den 26/9-2018
  Læs mere.

  Roskilde:

  Faglige Seniorer
  Faglige Seniorer i Roskilde inviterer deres medlemmer til Frivillig Fredag arrangement.

  Roskilde Kommune, !NSP og Roskilde Festival
  Roskilde Kommune, !NSP og Roskilde festival inviterer til en række spændende arrangementer rundt i kommunen hele uge 39:

 • Lørdag d. 22. er der debat i Byens hus om "Hvor går skæringen mellem frivillighed og arbejde?"
 • Mandag d. 24. er der interview og debat v. Tommy Krabbe i KulturCosmos
 • Tirsdag d. 25. kan man komme forbi Frivilligcentret og høre om ledelse af frivillige v. forsker Jonas Hedegaard
 • Onsdag d. 26. har du chancen for at besøge INSP! og blive inspireret til anderledes måder at arbejde med menneskers engagement på
 • Torsdag d. 27. er der oplæg og aktiviteter på Roskilde Festival. Bliv klogere på, hvad der rør sig inden for frivillighed netop nu og få en pejling på, hvad fremtiden bringer. Dansk Ungdoms Fællesråd, INSP! og Roskilde Festival byder ind med korte talks og miniworkshops.
 • Du kan se hele programmet her.

  Roskilde Kommune
  Roskilde Kommune fejrer de frivillige med to arrangementer for hhv. de frivillige i de sociale frivillige og for alle frivillige.
  Læs mere

  DBU Sjælland
  DBU Sjælland ønsker i denne uge nemlig at udforske og bidrage til at styrke frivilligheden, så vi sammen kan blive ved at gøre en forskel for tusinder af fodboldglade børn, unge og voksne på hele Sjælland. Derfor lancerer de nu række arrangementer, som klubberne har mulighed for at deltage i løbet af uge 39. Bl.a. afholder de workshop i Himmelev-Veddelev BK den 27/9-2018.
  Læs mere.

  Rudersdal:

  Frivilligcenter Rudersdal
  Frivilligcenter Rudersdal holder fernisering på fotokunstudstillingen 'Frivillighedens mange ansigter' på Frivillig Fredag. Udstillingen indeholder 70 portrætter af frivillige i Rudersdal.

  Du kan se mere på Frivilligcentrets hjemmeside.

  Rudersdal Kommune
  Rudersdal Kommune fejrer de frivillige med en stor fest, hvor de bliver forkælet og anerkendt for deres frivillige indsatser.

  Rødovre

  Frivilligcentret inviterer til Frivillig Fredag på Rødovregård med et væld af aktiviteter. Der er frivilligmarked, taler og foredrag, gratis adgang til Heerup Museet, gode historier og rundvisning i lokalområdet, stolegymnastik, opvisninger i gymnastik og dans og fællessang.
  Læs mere.

  Samsø

  Samsø Kommune hylder øens mange frivillige ved et festligt arrangement i Kultursalen, hvor Kulturprisen og Ildsjæleprisen uddeles.
  Læs mere

  Silkeborg:

  Folkemøde i Silkeborg
  Silkeborgs første folkemøde løber af stablen d. 28.-29. september på Bindslevs Plads.
  På folkemødet sætter vi fokus på Silkeborg Kommune som et godt sted at leve, og hvordan vi styrker dialog og demokrati.
  Indholdet og events til folkemødet er lavet af Silkeborgs foreninger, virksomheder, lokale ildsjæle og mange flere. Der er 140 forskellige events på programmet.
  Samskabelsesrådet er initiativtager til folkemødet og ønsker med mødet at skabe en bevægelse mod øget fællesskab, medmenneskelighed og medborgerskab.
  Samskabelsesrådet er et uafhængigt råd, som består af aktører fra erhvervsliv, kommune og den frivillige verden.
  Læs mere.

  Silkeborg Kommune uddeler frivilligprisen.
  Læs mere

  Selvhjælp Silkeborg
  Selvhjælp Silkeborg uddeler traditionen tro rundstykker ved Silkeborg Station fra morgenstunden d. 28. september.

  Skanderborg:

  Skanderborg Kommune
  Skanderborg Kommune afholder stor frivilligmesse i Hørning. Her kan du blandt andet møde kommunens foreninger og høre foredrag ved
  Benedikte Vejlby Baggesgaard og Jacob Køhn Andersen.

  Frivilligmessen er torsdag den 27. september kl. 17-20 på Højboskolen, Toftevej 53, 8362 Hørning.

  Du kan læse mere om Frivilligmessen her.

  Skive:

  Skive Kommune
  I Skive Kommune fejrer det frivillige mentorkorps Frivillig Fredag d. 28. september.

  Slagelse:

  Frivilligcenter Slagelse
  I Slagelse falder fejringen af Frivillig Fredag sammen med Sankt Michaels nat. Derfor fejres Slagelses frivillige med gratis morgenbord onsdag den 10. oktober 2018 kl 8.00 til 10.00 på Centertorvet i Vestsjællandscenteret.

  Du kan læse mere og tilmelde dig her.

  Solrød

  Sorø:

  Frivilligcenter Sorø
  Frivilligcenter Sorø arrangerer sammen med en lang række lokale aktører et brag af en Frivillig Fredag.
  Selve Frivillig Fredag inviterer VKST til festligt fællesarrangement med prisuddeling og der vil op til Frivillig Fredag være åbent hus i en række foreninger.

  Du kan læse mere om Frivillig Fredag i Sorø her.

  Stevns

  Struer

  Svendborg:

  Svenborg Kommune
  I Svenborg skal 13 af kommunens byrådsmedlemmer i praktik hos frivillige, sociale foreninger i ugen op til Frivillig Fredag. Praktikken er arrangeret af Frivilligcenter Sydfyn.
  På Frivillig Fredag holder de frivillige sociale foreninger et stort foreningsmarked på torvet med Kontakt mellem Mennesker som tovholder.
  Læs om praktikken

  Syddjurs

  Frivillig Syddjurs afholder Frivillig Fredag/fritidsmesse med aktiviteter, underholdning og konkurrencer i d. 28 september i Rønde Idrætscenter fra kl. 14 - 17.30.
  Læs mere

  Sønderborg:

  Sønderborg Kommune
  Sønderborg Byråd inviterer igen i år til fest for kommunens frivillige fredag d. 28. september fra 14-20.

  Se programmet for festen her.

  Thisted

  Frivilligcenter Thy står for Frivillig Fredag i Thisted med fejring på Store Torv og prisuddeling. Op til Frivillig Fredag er der fire erhvervsfolk, der dyster om at få 1000 kr. til at yngle mest muligt til gavn for Frivillig Fredag i Thisted.

  Læs mere på frivilligcentrets hjemmeside

  Tønder:

  Tønder Kommune
  Tønder Kommune inviterer til en festlig Frivillig Fredag med prisoverrækkelse.

  Se programmet her.

  Tårnby

  Vallensbæk:

  Vallensbæk Kommune
  I Vallensbæk er frivillighed på skoleskemaet for alle 8. kl. Frivillig Fredag fejres sammen med kulminationen på Vestegnens Kulturuge til Festlig Fredag d. 14. september. Her kan man besøge udstillingen Frivillighed på Skoleskemaet.

  Varde:

  Varde Kommune
  Varde Kommune inviterer kommunens frivillige til kaffe og kransekage på Rådhuset.

  Café Paraplyen
  Café Paraplyen fejrer Frivillig Fredag med gratis kaffe hele dagen - serveret af en lokal politiker.

  Frivillighuset og Varde Selvhjælp
  I ugen op til Frivillig Fredag vil Frivillighuset og Varde Selvhjælp i samarbejde med kommunen, tilbyde praktikophold for lokalpolitikere, i en række udvalgte foreninger og projekter.

  Frivillighuset gennemfører på dagen et åbent hus arrangement i tidsrummet 1000 - 1200.

  Vejen:

  Vejen Kommune
  Vejen Kommune inviterer til frokostarrangement for alle vore frivillige på Ældreområdet i Område Vest i Vejen Kommune. Arrangementet vil foregå i Glejbjerg Fritidscenter, og der vil være oplæg fra sygehus og –sognepræst Preben Kok og efterfølgende frokostbuffet.

  Vejen Høreforening
  Vejen Høreforening deltager i Frivillig Fredag. Vejen Høreforening og Midtpunktet har i samarbejde med de 3 plejecentre (Blomsterengen, Åparken og Åstruplund) besluttet at fejre de frivillige fra de 4 centre på frivillig dagen fredag d. 28. september.
  Læs mere

  Vejle:

  Vejle Kommune uddeler prisen for årets frivillige ildsjæl d. 21. september.

  Vesthimmerland:

  I Vesthimmerland ønsker man at anerkende det frivillige sociale arbejde og markerer den nationale frivillighedsdag med et arrangement i Lanternen, Lanternevej 1, 9670 Løgstør. Der vil være mulighed for at besøge de frivilliges stande under hele arrangementet.
  Se programmet

  Viborg:

  Frivilligcenter Viborg
  Frivilligcentret inviterer til FrivilligFredags fest for alle frivillige sociale organisaitoner
  Gratis festmiddag, musik og inspirations oplæg v.Ulrik Wilbek, mf.
  Den. 28.september 16.00 – 20.00 på Viborg Ungdomsskole

  Du kan se læse mere om dagens program om tilmelding her.

  Vordingborg:

  Vordingborg Kommune
  Vordingborg Kommune fejrer Frivillig Fredag igen i år på TAMU-centret med kåring af årets frivillige.

  Du kan tilmelde dig festen her.

  Ærø

  Landsdækkende/regionale aktiviteter:

  Fantastiske Fællesskaber
  TV2 Regionerne, Lokale og Anlægsfonden og Tuborgfondet kårer i år landets mest fantastiske regionale fællesskaber på Frivillig Fredag.

  Du kan læse mere om konkurrencen og se de nominerede her.

  DBU Sjælland
  DBU Sjælland ønsker i denne uge nemlig at udforske og bidrage til at styrke frivilligheden, så vi sammen kan blive ved at gøre en forskel for tusinder af fodboldglade børn, unge og voksne på hele Sjælland. Derfor lancerer de nu række arrangementer, som klubberne har mulighed for at deltage i løbet af uge 39:

  • Frivillighedsworkshops vedr. rekruttering af frivillige
  • Få hjælp til at rekruttere frivillige ude i din klub
  • Åbent hus/Frivillig Fredag i klubben

  Læs mere.