Frivillig Fredag, så det synger!

På Hillerød bibliotek er der godt gang i huset, da Frivilligcenter Hillerød, Hillerød Bibliotek og Klaverfabrikken afholder Frivillig Fredag. Foreningerne er mødt op i hobetal til foreningsbasaren for at fortælle byens borgere om deres virke og vise mangfoldigheden i byens mange muligheder for at yde en frivillig indsats. Og så er 10 af byens sangskrivere er mødt op for at give deres bud på, hvordan frivillighed lyder.

De mange foreninger, der er mødt op på dagen, danner et tydeligt billede af, hvor bredt og mangfoldigt det frivillige liv er i Hillerød, og de interesserede fremmødte cirkulerer livligt og talende mellem foreningsboderne. Samtidig står 10 sangskrivere klar bag scenen i bibliotekets ene ende og venter på, at det bliver deres tur til at optræde. De er blevet matchet med en frivillig forening, som de har skullet skrive en sang om for at sætte musik og lyd på frivilligheden.

Én af byens dygtige sangskrivere er Peter Schøning, som er blevet matchet med Autismeforeningen: "Jeg mødtes med foreningen og talte med dem om, hvordan det er at leve med autisme og at være pårørende til en person med autisme,” siger han, mens han tygger på en af frivilligcentrets gratis muffins efter en veloverstået opførelse af sin sang.

”Vi havde fuld kunstnerisk frihed til at skrive om, hvordan vi fortolkede samtalen med foreningen. Jeg valgte at skrive om det med, at det kan føles som at leve i hver sin glasklokke, når man har med autister at gøre. Og om hvordan man som autist ikke har den der fornemmelse for, at nogle gange skal man ikke bare sige, hvad man tænker!"

Billede: